Nytt år og nye sjanser

I god tid før jul ankom Bladet Garn, og der var det noen flotte mønstre. I romjula startet jeg på kjolen Hemlokk som er designet av Tiril Ilebekk Hansen, også kjent som tjuvbekk på Instagram. Jeg har valgt å strikke kjolen i Finull fra Rauma. Jeg fikk bare startet på kjolen før jeg kom på at jeg hadde litt jeg bare måtte strikke ferdig før nyttår, derfor har jeg foreløpig ikke kommet så langt. Jeg håper jeg klarer å strikke den ferdig i løpet av januar.

Et av prosjektene jeg måtte ha ferdig før nyttår var desembersokkene mine i 8-trådet Regia. Det er ikke så veldig mye å si om disse, de er desemberresultatet av at jeg for noen måneder siden bestemte meg for å gjøre noe med lageret mitt av Regiagarn. Jeg har foreløpig ikke funnet fram garn til januarsokkene.

For ca to uker siden bestemte PC-en min seg for å takke for seg, derfor er jeg nå henvist til å blogge fra iPaden, og det er jeg i grunnen ikke så veldig fortrolig med, men siden jeg har som mål å bli flinkere til å fortelle om det jeg holder på med så må jeg bare prøve. Håper det ikke blir for håpløst.

Ja, og så må jeg jo si: Godt nytt år!

1. desember 2017 er her

Og er allerede nesten historie. 😳

 

Derfor starter jeg med å vise fram noe som i sin helhet ble strikket (og festet tråder på) i november, nemlig novemberversjonen av Regia-sokkene mine. Dette er sokker i ca størrelse 38 og de er strikket i 8-trådet Regia. Jeg brukte ikke et helt nøste av garnet, men det jeg har igjen av denne fargen er selvsagt ikke nok til enda et par i damestørrelse.

Jeg har ikke funnet fram garn til Regiasokkene for desember enda, men jeg mener jeg har en annen farge i 8-trådet så det er stor sjanse for at jeg finner fram det nøstet. Desember har det jo med å være en litt hektisk måned, så det kan være greit å bruke et garn som strikkes opp fort. 🙂

Dagens strikketøy har likevel ikke vært sokker, men en lue – strikket av Viking-garn Nordlys, et garn som faktisk er beregnet for sokker. Dette nøstet jeg bruker her er et jeg helt hadde glemt og som dukket opp her om dagen mens jeg var på jakt etter noe helt annet.

Egentlig hadde jeg lyst til å strikke meg en rød kjole nå i desember, men jeg sliter med å finne garn som stemmer i både type, tykkelse og farge i forhold til det jeg ser for meg og ønsker meg. Dermed får jeg vel heller strikke på småting som kan bli fort ferdig i fall det rette garnet plutselig dukker opp. 😀

 

Novembermørke…

Høstmørket er over oss for fullt, og nå er det virkelig på tide å gjøre sitt for å være synlig om man beveger seg utendørs. Derfor bestemte jeg meg for at jeg skulle teste ut å strikke en lue med Gjestal Reflex.

Jeg er litt usikker på om jeg synes det er nok reflekstråd til at jeg vil kalle dette for fullgod refleks. Nå strikker jeg det forsåvidt som en lue, og siden det er det høyeste punktet på meg, så tenker jeg at det ikke er der den (eller de) viktigste refleksen er.

Refleks er viktig og redder liv! Bruk nok av gode reflekser når du er ute! 

Disse sokkene viste jeg fram i mitt forrige innlegg også. De var ferdige bare 3 dager etter, og jeg festet faktisk trådene med en gang. Jeg er nesten imponert av meg selv. 😳 Sokkene over her er strikket i 6-trådet Regia, og stripene stemmer nesten helt perfekt. Man skulle nesten tro jeg hadde nøstet av for å få det til, men det er faktisk helt tilfeldig.

Jeg har veldig mye Regia i garnlageret mitt, og nå vurderer jeg å strikke meg et par sokker i måneden av garnet en stund framover. Jeg ser selvsagt hvordan det er er litt dumt å ha startet det prosjektet i oktober når ukene fram mot jul går alt for fort.

Høst 2017

For en ukes tid siden var det fantastisk vær og det bare måtte benyttes til å kose seg noen timer utendørs. Vi hadde med oss grillpølser og noe å drikke og gikk en kort tur til vi fant et fint bålsted med lett tilgjengelig vann. Det er greit å være helt sikker på at man har slukket bålet før man går hjem igjen. Grillpølser grillet på bål smaker så mye bedre enn de gjør stekt i panne hjemme på ovnen. 🙂
Vi hadde også med termos med tevann, for å drikke te ute i naturen er bare så godt.
Selv om vi slett ikke var langt hjemmefra var det helt stille, bare naturens egne lyder å høre. Ja, bortsett fra at vi ble overfløyet av Orion et par ganger, men lyden av det er ikke så ille den heller. 🙂

Selvsagt hadde jeg strikketøy med meg også. Jeg går da ikke på tur uten. Jeg skal innrømme at det ikke ble strikket så veldig mange masker på turen, men jeg vet jeg hadde blitt rastløs uten. 🙂 Dette skulle bli tøfler, og restene skulle jeg bruke i et teppe til huset i kattegården. Både tøfler og teppe er ferdig strikket, men tøflene mangler å bli sydd sammen bak, og jeg har ikke tatt bilde av teppet i kattehuset enda. Det må jeg jammen huske å gjøre snart. ❗

Da jeg hadde strikket ferdig teppet og tøflene skulle jeg egentlig gått i gang med siste rest på en strikkejakke, men nå kjente jeg at jeg trengte litt pause fra strikking jeg MÅ, så dermed la jeg opp til et par sokker i 6-trådet Regia. Fant ut at det ville gå passe fort sånn at jeg ikke ble så alt for forsinket med annen strikk, for nå har jeg jammen litt tidsfrister på noen prosjekter. 😳
Jammen har jeg også rekket opp en jakke jeg strikket for noen år siden, men som dessverre ble for liten. Jaja, jeg trenger i og for seg garnet til å rette opp på noe annet. Det blir nok bra til slutt det også. 🙂

 

Fra tjukk til sunn del 1

Det har blitt 1. september, og jeg har enda en gang bestemt meg for å gjøre noe med helsen min. Jeg hadde egentlig tenkt å ta en rask økt innendørs, men så ville Husbonden ut i frisk luft. Jeg var langt fra tung å be i dag.

Været var litt grått, men bortimot vindstille (!!!!!!) og rundt 10 grader er i grunnen supert for å gå en tur. Jeg har ikke vært særlig ivrig på mosjon på en stund, så det ble en gåtur. De sier at å gå er en av de mest naturlige måter å mosjonere på, så nå håper jeg på at det skal bli noen turer i tiden framover.

Dette bildet ble tatt da vi var kommet nesten opp til øverste punktet på turen vår, jeg måtte bare snu meg og nyte utsikten over havet. 🙂

Vi passerte også noen små vann på turen, og dette er et av dem. Jeg liker det når det er så stille at skog og fjell speiler seg.
Dagens tur var rett og slett herlig. 🙂 Måtte høsten by på mange gode opplevelser utendørs!

Jeg vet at dette ikke direkte er hobby, men jeg skal prøve å gjøre min reise mot en sunnere hverdag til en form for hobby. Det er lettere å holde på motivasjonen når man ser positivt på ting. 🙂

Skjønne, milde mai?

Dette var utsikten min fra verandadøren natt til i dag, 31. mai. Nysnø i fjellet. Mai har vært en kald måned, men jeg hadde ikke trodd at det skulle komme snø så nært juni.

Jeg hadde planer om å vise fram noe strikket her, men jeg har litt for lite lys så sent på kvelden som nå så det får nesten vente til dagene framover nå. Bare huske å røske fram det jeg vil vise fram og et kamera så snart lyset er OK. Jeg har nemlig gjort noe ferdig i løpet av mai. 😀

Da har jeg noe strikket å vise fram…

Våren er endelig her, så da er det helt naturlig at jeg endelig tar meg sammen og fester tråder på en lue. Denne luen har jeg strikket av Järbo Mini Raggi og inkludert pompom-en på toppen har jeg brukt 70 gram. Mønsteret heter Merry Berry og er designet av Veera Välimäki.

Sannelig fikk jeg også strikket ferdig og festet tråder på et par raggsokker som jeg har strikket av raggegarn fra Rema. Garnet er ikke det beste jeg vet, men jeg falt helt for fargen på garnet. Jeg vet jeg vanligvis bruker et sted mellom 100 og 160 gram av sånt garn til raggsokker til meg selv, så jeg kjøpte 200 gram. Av en eller annen grunn har jeg bare så vidt tatt i bruk noen få meter av de to siste nøstene, så her sitter jeg da med nesten 100 gram av et garn jeg synes er litt stivt og som blir ujevnt når jeg strikker det. Vel, jeg får vel kanskje kjøpe meg et nøste av en farge som passer til, så får jeg vel brukt det opp.. Eller kanskje jeg har et nøste eller to av noe i mitt ganske så velfylte garnlager. :mrgreen:

Bursdagspusen

For et par dager siden fylte denne søte pusen 9 år og dagen ble feiret med sei og masse kos. Hun blir bare godere og mer tålmodig for hver dag som går. Ja, om man ikke drar fram et kamera da, for da blir hun bare strengere og strengere i blikket.

Jeg har ganske lenge siden lurt litt på hvorfor jeg strikker så lite for tiden, og nå tror jeg at jeg har funnet ut av hva problemet er. Jeg har over lengre tid grublet en del – helt uten å ha noen grunn til det, så nå skal jeg begynne å strikke og slutte og gruble. De siste dagene har jeg strikket på en helt enkel genser med raglanfelling. Nå som jeg tror jeg har funnet ut av hva som stopper pinnene mine, tror jeg at jeg snart kan gå for mer spennende prosjekter også. Selv om jeg må innrømme at jeg liker ting litt enkelt. 🙂

Bedre sent enn aldri

Jeg har vært ute på reise i februar, jeg var sørover i landet en tur der jeg feiret runddagen til en av mine søstre. En del av gaven hun fikk var dette skjerfet som jeg fant mønster til på Ravelry. Skjerfet heter Simple Lines og var tidkrevende, men ganske enkelt å strikke. Jeg strikket det litt smalere og lenger enn mønsteret sa, og jeg føler det blir mer anvendelig på den måten.

Jeg håper mars blir en produktiv måned, og i tillegg har jeg planer om å bli flinkere til å trene igjen. Jeg kjenner jeg har behov for det. Dessuten har jeg hatt dårlig samvittighet for at jeg i høst plutselig ikke orket røre på meg. Ønsk meg lykke til..!

Januar og lite strikk

Egentlig lyver jeg litt når jeg sier jeg har strikket lite, for egentlig har jeg ikke strikket så veldig lite. Men så tenkte jeg at jeg skulle jo hatt en innlegg i januar, før jeg skjerper meg og blogger mer i februar, og da måtte jeg jo vise fram noe. Her er da en enkel lue som jeg har strikket i Drops Alpaca for lenge siden og endelig fikk festet tråder på i kveld. Dessverre har jeg dårlig lys, og derfor blir det bare dette ene bildet i bloggen i dag. 🙂

Jeg lover å komme sterkere tilbake. :mrgreen: